Він не подобається сусідам - “Львівська газета“, 18 листопада

Львівський портал

|

ДЕПУТАТИ різних рівнів рад Івано-Франківської області в суботу провели спільну сесію. На ній прийняли звернення до президента України та прем’єр-міністра. Депутати вимагають виконати рішення Львівської обласної ради від 6 червня 2003 року про відставку Сергія Медведчука з посади голови ДПА у Львівській області. Сьогодні таке ж рішення, можливо, прийме Тернопільська обласна рада. Принаймні це питання внесли у порядок денний сесії сусідньої області.

Ініціативу проведення спільної сесії депутати Івано-Франківщини оприлюднили на конференції, присвяченій діяльності органів місцевого самоврядування області.

– У конференції взяли участь чимало депутатів різних рад. Пролунала ініціатива підтримати рішення Львівської обласної ради, прийняте 6 червня, – повідомив “Газету” Зеновій Шкутяк, голова Івано-Франківської міської ради. – Оскільки багато рад, які були представлені, мали кворум, то прийняття нашого рішення і звернення стало можливим на законній основі. 7 грудня – день місцевого самоврядування, тому наше рішення є доречним.

Зеновій Шкутяк розповів, що жодних заперечень під час ухвалення рішення не було. Не було їх і постфактум, принаймні про них мер Івано-Франківська не знає.

Депутати сусідньої області вирішили також, що конференцію можна назвати спільною сесією.

У звернені до перших осіб держави, зокрема, сказано: “Однак події, що мали місце останнім часом на Львівщині, свідчать протилежне. Вимога громадськості регіону підкріплена висновками комітету Верховної Ради України по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю щодо недовіри голові ДПАУ в Львівській області, котра закономірно знайшла своє відображення в рішенні обласної ради – грубо ігнорується Державною Податковою Адміністрацією України. Більше того, через засоби масової інформації, населенню намагаються нав’язати думку, що події у Львові – це лише політична боротьба між партією СДПУ(о) та блоком “Наша Україна”.

Саме цю частину тексту звернення переробили. В робочому варіанті звернення було вказано ім’я та прізвище голови ДПА у Львівській області Сергія Медведчука. Проте в залі пролунала пропозиція не робити цьому прізвищу додаткової реклами, тому в остаточному варіанті вказали лише посаду та номер рішення Львівської обласної ради, яке ігнорує центральна влада.

Рішення спільної сесії підписали голова Івано-Франківської міської ради Зеновій Шкутяк, голова Коломийської міської ради Богдан Юращук, голова Яремчанської міської ради Микола Палійчук, голова Калуської міської ради Роман Сушко, голова Калуської районної ради Василь Прокопів, голова Рогатинської районної ради Михайло Попель, голова Галицької районної ради Богдан Попович, голова Тлумацької районної ради Ігор Денькович. Голови інших рад Івано-Франківщини, які були присутні на сесії, не могли поставити свої підписи через те, що не було кворуму від їхніх рад.

На початку конференції зареєструвалися 323 депутати, але потім їхня кількість збільшилась.

Схоже звернення до керівників країни про підтримку рішення Львівської обласної ради прийняли Тернопільська міська рада, Тернопільська районна рада, Гусятинська районна рада та Теребовлянська районна рада. Тернопільська обласна рада розгляне це питання сьогодні.

Валентина Люля

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *