Циганська “Індія” переживає черговий трус – “Львівська газета”, 29 жовтня

|

ПІД ЧАС підбиття підсумків останнього міліцейського відпрацювання у Львові начальник ГУБОЗу, генерал-майор Михайло Манін зауважив, що у Львові можна без проблем придбати наркотики. Чимало молодих львів’ян знають, де саме, і вказують на район вулиці Топольної, який у кримінальному середовищі отримав назву “Індія”. Генерал пообіцяв, що наркотичні кубла, у яких наркоторгівлею заправляють цигани, ліквідують. Що ж, пан Манін знав, що говорив.
.28 жовтня співробітники відділу ВБНОН Личаківського РВ провели в “Індії” спецоперацію зі затримання наркоділків. Як розповів репортерові “Газети” начальник карного розшуку Личаківського РВ капітан Сергій Барабанов, це вже третій такий захід упродовж місяця. Під час попередніх затримали старого цигана, в якого вилучили 1,5 кг маріхуани (йому вже пред’явили звинувачення, він перебуває у СІЗО), а також двох хлопчаків 12 і 14 років, які працювали на циганів розповсюджувачами наркотиків. Підлітки перебувають у приймальнику-розподільнику, звинувачення висунуть лише 14-річному – на його “партнера” по бізнесу наразі кримінальна відповідальність не поширюється.
Про останню операцію “Газеті” розповів оперуповноважений ВБНОН Личаківського РВ, який безпосередньо брав участь у реалізації напрацьованих матеріалів, і який уперто просив не згадувати на шпальтах навіть його ім’я. “Спочатку ми затримали споживача наркотиків, який і дав першу інформацію про місцезнаходження наркоточки, – пояснив перебіг розслідування оперативник. – І ми почали скрупульозно збирати інформацію. За два тижні з дозволу суду провели п’ять оперативних закупок, документували їх, здійснили відео- і фотозйомку. Коли зібрали достатньо доказів, спільно з працівниками “Беркуту” провели в “Індії” затримання. “Взяли” трьох циганок, але до кримінальної відповідальності, найвірогідніше, притягнуть лише одну поважну пані, в якої вилучили 150 доз маріхуани”.
Працювати з таким контингентом, як цигани, “операм” непросто: в разі небезпеки роми відразу лементують про свою неграмотність і про те, що вони не знали, під чим підписувалися. Трапляється також, що інколи під час відпрацювань знаходять кастети, ножі, пістолети, інколи затримують осіб, які перебувають у розшуку. Проте система сповіщення у циганів працює як годинник: тільки-но починають обшуки в одному з помешкань, як в інших будинках викидають або надійно ховають усі речові докази. Відтак довести щось просто неможливо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *