Традиційна молитовна Хресна хода у Львові

|

Сьогодні, у Хрестопоклінну неділю, вулицями Львова пройшла молитовна Хресна хода, яку традиційно організовує Львівська архиєпархія УГКЦ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Очолив Хресну ходу Преосвященний Єпископ Венедикт (Алексійчук). До заходу долучилось тисячі вірян.

 

«Ми, християни, покликані йти тими дорогами, якими йшов Господь. В цей час ми бачимо, що цілий наш нарід іде цією Хресною дорогою. Наша Україна терпить, страждає, як написали єпископи в посланні, «спливає кров’ю». Тому найперше цією Хресною дорогою молімося, щоби мир запанував на нашій землі. Для Бога нічого немає неможливого. Тому збудім в собі акт віри на початку цієї Хресної дороги, щоб Бог послав мир на наші землі», – промовив на початку Хресної ходи Преосвященний єпископ Венедикт (Алексійчук).

 

У спільній молитві взяли участь: духовенство Львівської архиєпархії, монашество, студенти Львівської духовної семінарії Святого Духа, Українського католицького університету, представники влади міста і області, ректори та студентство львівських вищих навчальних закладів.

 

З нагоди Року Митрополита Андрея Шептицького, особливістю Хресної ходи є розважання слуги Божого Андрея, які читають на молитовних зупинках.

 

Символом цьогорічної молитовної ходи є березовий хрест.

 


Фото: Олександр Мазуренко
Відео: Андрій Андрух