Чиновники знали про загрозу обвалу будинку в центрі Львова

|

Учора ввечері в центрі Львова обвалився сторовинний будинок, що знаходиться в оточенні вулиць Лесі Українки, Театральної, Краківської та Яна Жижки . Дивом обійшлось без жертв. Про цеЛьвівському порталу повідомила мешканка однієї із квартир сусіднього будинку по вулиці Яна Жижки 6.

За словами жінки, люди неодноразово зверталися у всі можливі інстанції, для того аби аварійну будівлю укріпили, утім допомоги так і не дочекалися.

 

«Кілька місяців тому на місці події побували фахівці та представники мерії. Чиновники запевнили, що неукріплена будівля самостійно ще постоїть декілька років та небезпеки не становить. Вони збрехали. Будівля рухнула під нашими вікнами у дворі. Дивом обійшлось без жертв. Люди бояться, адже споруда може й далі валитись», – наголосила жінка.

 

 

Водночас мешканець з вулиці Лесі Українки 7, бідкається, що представники влади знали, що будівля аварійна, але нічого не вдіяли.

 

«Частина будинку обвалилася і проламала дах ресторану «Фламінго», що на вулиці Краківській. У даху утворилась величезна діра, а в ресторації потрощило кухню. Дякувати Богу люди зостались живі. Ми декілька років підряд писали заяви та скарги, навіть приходив нинішній керівник області – Синютка, ще будучи заступником мера Садового, і він обіцяв людям відремонтувати будинок. Дочекалися…», – обурюється чоловік.

 

Як відомо обвал стався у тій частині будівлі з якої мешканців було відселено кілька років тому.