У Польщі вшанували автора гімну України (фото)

|

У селі Млини, що знаходиться у Польщі неподалік українсько-польського кордону сьогодні, 4 березня, відбулися урочистості з нагоди 200-річчя з дня народження українського священика та композитора Михайла Вербицького, який написав музику до Державного Гімну України «Ще не вмерла Україна», а також з нагоди 150-річчя першого його публічного виконання.  

Як передає кореспондент Львівського порталу, урочисті заходи відбулися у селі, де проживав, творив і був похований отець М. Вербицький. Аби вшанувати ці дві ювілейні дати у село Млини з’їхалися священнослужителі обох країн, керівництво Львівської області, Підкарпатського воєводства, українські та польські дипломати, народні депутати України та громада. Серед них, зокрема, були присутні Блаженніший Святослав Шевчук, голова Львівської облради Петро Колодій, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, Надзвичайний і Поважний Посол України у Польщі Андрій Дещиця, Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд, український письменник та громадський діяч Роман Лубківський, Оксана Юринець, Володимир Парасюк та інші.

Окрім того, покласти квіти до могили священика прибула одна з його чотирьох праправнучок. 

Варто зазначити, що заходи відбувалися у каплиці-пантеоні, яку спорудили поляки на місці могили М. Вербицького. Пантеон знаходиться поруч церкви, де служив отець.

Після проведеної панахиди, присутні урочисто поклали квіти до могили отця Михайла Вербицького.

Після чого польський оркестр OSP Sośnica та духовний оркестр Академії сухопутних військ імені П.Сагайдачного виконали Гімни обох країн.

 

 

 

 

 

Фото:  Світлана РАДІШЕВСЬКА. Львівський портал

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *