Футбол. Григорій Суркіс – задоволений, а делегати УЄФА?

|

Сьогодні Львів відвідала делегація УЄФА, яка прибула в Україну з оглядовим візитом в рамках участі України і Польщі в тендері за право приймати фінальний турнір чемпіонату Європи 2012. У складі делегації: член комітету змагань національних збірних Гері Бін, директор відділу професійного футболу Джорджіо Марчетті, голова відділу змагань національних збірних Мікаель Зальцер, менеджер змагань УЄФА ЄВРО Кристоф Йонг, координатор змагань УЄФА ЄВРО 2008 Бруер Маріон-Ніколь, голова відділу УЄФА з проведення заходів Майк Кісс.

Проект нового стадіону, який планують спорудити спеціально до Євро, було представлено представниками фірми „Хофтіф” у палаці Потоцьких.

На Львівському іподромі відбулася зустріч з президентом Федерації футболу України Григорієм Суркісом, міським головою Львова Андрієм Садовим, директором виконавчої дирекції Євро-2012 Іваном Федоренком, головою Львівської ОДА Петром Олійником, багаторазовим чемпіоном світу з професійного боксу Віталієм Кличком та інспекторами УЄФА. Гостям було продемонстровано ділянку, на якій саме планують спорудити стадіон. Керівники Львова акцентували увагу на тому, що у нашому місті багато „зелених зон” і на тому, що місто Лева має досвід проведення зустрічі з Папою Римським. Делегатів УЄФА насамперед цікавило питання транспортних шляхів, якими можна буде добратися до стадіону, що буде збудовано біля іподрому. Гості отримали відповідь, що до стадіону будуть проведені спеціально спроектовані транспортні шляхи. В своїй промові відомий боксер Віталій Кличко зауважив, що для нього і кожного в Україні боротьба за ЄВРО-2012 – це як боксерський бій, і всі українці будуть йти до кінця, щоб саме у нашій державі відбувся європейський футбольний форум.

„Не можу сказати про враження членів комісії УЄФА від підготовки у Львові, вони її не розголошують. Інспектори дають звіт у виконком УЄФА про стан речей. Можу висловити своє захоплення від того, як місцева, обласна і державна влади сьогодні користуючись нагодою доводять, що мрію ЄВРО-2012 ми готові і можемо реалізувати. Я переконаний, що сьогоднішні відвідини Львова продемонструють всім наше бажання провести цей форум і кроки, які ми робимо для цього. Що результатом сьогоднішніх намагань ми отримаємо державу з іншим обличчям: готелі, аеропорти і спортивні споруди, які відповідатимуть сучасним світовим вимогам”, – так прокоментував “Львівському порталу” перебування у Львові делегації УЄФА президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.

О 18.30 делегація літаком відправилася у Київ.

Ярослав Біляч

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *