Футбол. Чому футболісти "Карпат" не служать в армії?

|

Перед початком другої частини чемпіонату України у лавах донецького “Шахтаря” виникли проблеми зі складом. Адже, голкіпери Шутков і Лаштувка ще не повністю відновилися після травм, а молодого львів’янина Шуста призвали для проходження строкової служби у армії. Отож, донеччани за 1 000 000 умовних одиниць придбали у львівських “Карпат” рядового для українських військ.

Все вищесказане, звісно ж, жарт. Проте виникає цікаве запитаня: “А чи служать у армії професіональні спортсмени”? Вони є такими ж громадянами України як й інші, і логічно буде припустити, що з досягненням певного віку Фещуку, Мілевському і Шусту, як і всім, “починають набридати” з районних військоматів.

З запитаннями на цю тему “Львівський портал” звернувся у День захисника Вітчизни до керівника програмою дитячо-юнацького футболу ФК “Карпати” Габора Вайди.

“Так, звісно, футболісти “Карпат” є військовозобов’язаними. Проте вони практично всі є студентами стаціонару вищих навчальних закладів і згідно з законом мають право на відсрочку до закінчення навчання. Це основна причина того, що наші футболісти не служать у армії” – розповів пан Вайда.

“Карпатівці” навчаються до 23-24 років, а потім практично всі вже є головами сімей і мають дітей. Таких громадян теж не призивають” – додав він.

За словами Габора Вайди, він сам коли був футболістом не служив у армії тому що навчався у академії з військовою кафедрою. Якщо у часи Союзу футболісти і служили, то ця служба була специфічною. “Футболісти просто виступали за армійські клуби: ЦСКА, “Динамо” чи інші”, – розповів керівник.

“Була у Львові армійська команда “СКА-Карпати”. Після програшних матчів гравців цієї команди карали – їх змушували носити військову форму і цілий день ходити у військових солдатських чоботах”, – пригадав Габор Вайда. От така служба…

Ярослав Біляч

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *