На Львівщині презентували програму супроводу інвестора

Омелян Шевчук

|

У Львівській ОДА презентували програмний продукт із супроводу інвестиційних проектів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

 

Як розповів під час презентації директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів, створення програмного продукту зумовлене трьома чинниками: приростом іноземних внутрішніх інвестицій на території області, дією системи супроводу інвестиційних проектів та забезпечення комфортного середовища для інвестора, а також необхідності удосконалення системи супроводу із застосуванням сучасних інформаційних технологій.

«Цей інструмент, як загалом і система супроводу інвестиційних проектів, є безпрецедентною в Україні… Це конкретна робота, яка розпочинається на етапі відбору чи пропонування земельної ділянки і продовжується аж до введення об’єкта в експлуатацію. Один із сервісів, які має даний ІТ-продукт, є розділ «Контрагенти». Цей сервіс дозволяє нам занести в базу даних усіх суб’єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти на території Львівської області. Клікнувши на будь якого суб’єкта господарювання ми отримуємо інформацію про основні його реквізити: назва підприємства, місце розташування, контактні дані керівника та відповідальної особи з якою ми постійно контактуємо. Суб’єкт господарювання реалізує певні інвестиційні проекти, їх може бути декілька і всі вони занесені в базу даних», – зазначив Роман Филипів.

Як наголосив директор департаменту економічної політики, нова програма містить не лише опис проекту, а й детальну дорожню карту його реалізації.

«По кожному інвестиційному проекту є сформована дорожня карта з чіткими дедлайнами. Ми погодили так, що на території Львівської області ті чи інші дозволи чи погодження мають надаватися в мінімально затверджені законодавством терміни. Таким чином кожен інвестиційний проект має свою дорожню карту, чіткі дедлайни і ми можемо відстежувати яким чином він реалізується», –  додав Роман Филипів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *