Муженко ревізував міжнародний центр миротворчості

|

Міжнародний центр миротворчості та безпеки з робочої поїздкою відвідав начальник Генерального штабу ЗС України – Головнокомандувач ЗС України генерал армії України Віктор Муженко. Про це Львівському порталу повідомили у медіа-групі Національної академії СВ.

Під час свого перебування на Львівщині начальник Генерального штабу ЗС України — Головнокомандувач ЗС України генерал армії України Віктор Муженко відвідав декілька об’єктів полігону, ознайомився із ходом підготовки до міжнародних військових навчань, а також побував на практичних заняттях українських військовослужбовців.

На початку свого візиту Віктор Муженко ознайомився із ходом будівництва Центру імітаційного моделювання Навчального центру підготовки підрозділів, відкриття якого заплановано у вересні цього року перед початком багатонаціональних міжнародних навчань «Репід Трайдент-2017».

Згодом, під час брифінгу, керівництво навчального закладу та МЦМБ ознайомили його із етапами та ходом підготовки до навчань, а також перспективами розвитку Центру.

«На сьогоднішній день — це єдиний центр такого формату, такого рівня, і такого рівня забезпеченості в тому числі. Він довів свою спроможність: тут у нас було підготовлено сім батальйонів за допомогою наших партнерів — американських інструкторів та представників інших країн — і ці підрозділи ефективно виконують завдання у зоні проведення антитерористичної операції. Деякі з них навіть вже повернулися, і сьогодні ми ведемо мову про те, яким чином використовувати їхній досвід для того, щоби укомплектувати посади інструкторів у Навчальному центрі для того, аби вони свій досвід передавали наступникам. Перспективи тут є, я думаю, що сьогодні ми побачили лише невеликий фрагмент на цей час і побачимо ще більше», — наголосив Віктор Муженко.

Також Головнокомандувач ЗС України відвідав відновлені та новозбудовані об’єкти 184-го Навчального центру, зокрема, казарми, навчальні корпуси та навчально-тренувальні комплексі, оснащені сучасними тренажерами. Він також поспілкувався із військовослужбовцями, відвідавши декілька теоретичних та практичних занять, які проводилися як з солдатами строкової служби, так і зі слухачами курсів підвищення кваліфікації офіцерів, які прийшли підготовку на військових кафедрах та не мають досвіду військової служби.

Окрім Віктор Муженко побував на заняттях для військовослужбовців однієї з бойових бригад, яка нещодавно повернулася із зони проведення АТО, і зараз проходить підготовку під керівництвом іноземних інструкторів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *