ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Ісландії: що обговорювали

Наталія Жолинська

|

Президент України Володимир Зеленський під час свого першого візиту до Ісландії зустрівся прем’єр-міністром країни Б’ярні Бенедіктссоном, з яким обговорювали інвестиції в оборонне виробництво та підтримку на шлху до НАТО. Про це повідомили в Офісі президента.

Зокрема, під час зустрічі Володимир Зеленський розповів про ситуацію на полі бою, а також про досягнення України у виробництві безпілотних систем. 

Він закликав Ісландію фінансувати українське виробництво снарядів, далекобійних дронів і ракет та іншої зброї, а також приєднатися до коаліції укриттів, яку ініціювали Україна та Фінляндія.

Окремо Президент поінформував про залучення військових Північної Кореї до російської агресії проти України, про що свідчать дані розвідки, та застосування Росією північнокорейських та іранських озброєнь. Володимир Зеленський наголосив, що на тлі цього важлива рішуча реакція світу.

Глава держави також подякував Ісландії за підтримку України на шляху до НАТО. Він акцентував, що запрошення України до Альянсу – перший пункт Плану перемоги, адже тільки це є єдиною гарантією тривалого миру. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що Зеленський вперше прибув до Ісландії з робочим візитом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *