ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині висадили понад 5 тисяч дерев у пам'ять про захисників України

Олег Дерев'янко

|

У Великомостівському лісництві Шептицького району висадили 5 350 дерев у пам’ять про захисників України у межах всеукраїнської акції «1 мільйон дерев пам’яті та життя». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Дерева висадили поруч із заповідними урочищами «Великомостівське» та «Борове».

Учасники акції посадили 5 350 штук сіянців сосни звичайної, дуба звичайного з поодиноким введенням ялини та модрини із закритою кореневою системою. Посадковий матеріал виростили Львівським лісовим селекційно-насіннєвим центром ДП «Ліси України».

«Ця акція в пам’ять про тих, хто віддав життя за Україну і тих, хто за неї бореться. Сьогодні вже 976 день страшної, неспровокованої нами війни. 976 днів, які ми проживаємо завдячуючи захисникам України. 976 днів втрат і 976 днів героїзму. Цей час змінив життя кожного з нас, але одночасно показав чого ми варті», – йдеться у повідомленні.

У Львівській ОВА додали, що ліси Львівщини – це більше ніж третина території області. У межах екологічної ініціативи президента України «Зелена країна» на Львівщині лише цього року висадили понад 6 млн дерев.

Довідка

Екологічна ініціатива президента «Зелена країна», яка стартувала влітку 2021 року, передбачає висадження 1 мільярду дерев за 3 роки й збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років. Вже висадили 618 382 452 дерев, залишилось висадити 381 617 548.

Цього року філії Карпатського офісу вже відтворили ліс на площі 2879,9 га та висадили з початку року 10,6 млн штук сіянців деревних порід, з яких філії Закарпатської області – 2,5 млн штук, Франківської – 1,9 млн штук, а Львівської – 6 млн штук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *