Міністерство оборони України запровадило вимоги до калорійності основних продуктів, які постачаються для потреб ЗСУ. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони.
За даними відомства, рішення ухвалили на основі результатів перевірок військових частин, під час яких були виявлені недоліки, зокрема, щодо випадків постачання продуктів із заниженою калорійністю.
У Міноборони наголосили, що в умовах ведення війни навантаження на військовослужбовців є надзвичайно високим. Це стосується як фізичних, так і психологічних викликів.
«Тому особливо важливо, щоб харчові продукти повністю задовольняли потреби наших захисників за поживністю та енергетичною цінністю.
Встановлення чітких вимог до енергетичної цінності продуктів – це не просто питання стандартів, а гарантія того, що наші захисники отримають необхідне для підтримання бойової готовності та здоров’я, – пояснив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.
Як повідомляв Львівський портал, з 2025 року Державний оператор тилу збільшить закупівлю сезонних овочів та фруктів, тож раціон військовослужбовців має бути більш збалансованим.
Нагадаємо, українським військовим в ЗСУ обіцяють надавати харчування відповідно до їхніх релігійних, медичних та етичних потреб. Наприкінці 2024 року бійцям мають постачати кошерні, халяльні та вегератаріанські сухпайки.
Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.
Маркіян Рой