ОСТАННІ НОВИНИ

Запорізька область взимку може залишитись без світла взагалі, – голова ОВА

Наталія Жолинська

|

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону заявив, що жителям Запоріжжя та підконтрольної частини області треба готуватись до відсутності електроенергії взимку взагалі. Про це пише Економічна правда.

Зокрема, на запитання ведучої про те, чого очікувати жителям міста Запоріжжя та підконтрольної частини області, Федоров відповів, що треба готуватися до того, що електрики не буде взагалі. 

«Може, це не подобається. Тому що ми оперуємо такими категоричними речами. Але давайте готуватися до найгіршого. Буде краще буде супер», сказав він. 

За його прогнозом, у Запоріжжі, може не бути централізованого електропостачання на водонапірні станції.

«Що ми маємо зробити? Ми маємо двічі зарезервувати. Встановити один генератор та другий», пояснив він.

Що стосується теплопостачання, то на всі великі котельні міста Запоріжжя і області, як, наприклад, у Вільнянську, де є централізоване опалення, будуть встановлені когенераційні установки. Перші запрацюють вже в грудні.

«Чому є затримка і чому це зробили не до опалювального сезону? Тому що ми розуміємо, що Україна величезна країна і сьогодні в нас є шалений попит на когенераційні установки. Жодне виробництво у світі не здатне покрити потреби величезної держави України. І також в нас грошей немає», продовжив Федоров.

За його словами, Україна звертається до партнерів, щоб вони придбали когенераційні установки. 

«Наші партнери нам фінансують, для нас придбали. І вже 15 листопада перші когенераційні установки будуть на території Запоріжжя. Підключення, ми сподіваємося, займе до місяця. Тож ми зарезервуємо це», додав він.

Також Федоров підсумував, що як у школах, так і в лікарнях вже є генератори, які забезпечать електропостачання для освітнього процесу та надання меддопомоги.

Як повідомляв Львівський портал, за прогнозами експертів, яких опитала Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ), узимку відключення електроенергії триватимуть від 4 до 18 годин щодня. 

Центр протидії дезінформації також проаналізував стан енергетики в Україні, та за даними Центру, за оптимістичним сценарієм світла взимку може не бути до 12 годин на добу, за песимістичним – до 20 годин

Крім того, у «Львівобленерго» також розповіли, чого очікувати львів’янам взимку з електропостачанням.

Фото: з відкритих джерел

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *