ОСТАННІ НОВИНИ

Російські спецслужби готували теракт у Києві

Наталя Дуляба

|

Контррозвідка разом із правоохоронцями спіймала зрадників, які, працюючи на російське ГРУ, готували теракт у людному місці в Києві. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про молоду пару з Запоріжжя: 20-річну дівчину та її 26-річного співмешканця. У поле зору російських спецслужб вона потрапила, шукаючи «легких» заробітків у Telegram-каналах.

За даними слідства, воєнна розвідка РФ (більш відома як ГРУ) шукала виконавців теракту у Києві. Метою рашистів була максимальна кількість загиблих з-поміж цивільних мешканців столиці, аби таким чином поширити панічні настрої у суспільстві.

Після дистанційного вербування агентка отримала від окупантів детальні інструкції щодо способів виготовлення саморобного вибухового пристрою з підручних компонентів.

Відповідно до ворожих вказівок зловмисниця використала два мобільних телефони, до яких потрібно було під’єднати детонатор із пластидом, що мала дістати із замаскованого схрону. Його геолокацію окупанти планували «скинути» дівчині напередодні теракту.

Встановлено, що вона перебувала на зв’язку з кадровим співробітником російського ГРУ, який знаходився на тимчасово захопленій частині Запорізької області.

До співпраці з агресором агентка залучила свого 26-річного співмешканця. Перед вчиненням теракту обидва фігуранти мали виконати «контрольне» завдання російської спецслужби: підпалити декілька одиниць військової техніки ЗСУ в районі Запоріжжя.

Контррозвідка СБУ затримала обох зрадників на «гарячому», коли вони намагалися підпалити бойову машину піхоти (БМП), яка виконувала завдання на південному фронті. У них вилучили знаряддя злочину та мобільні телефони із доказами підривної діяльності на користь Росії.

Обом молодикам оголосили підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою без права внесення застави. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *