ОСТАННІ НОВИНИ

Гладкого звільнили з посади начштабу Сил безпілотних систем. Хто буде очолювати

Олег Дерев'янко

|

Романа Гладкого, який став фігурантом гучного скандалу після призначення влітку 2024 року начальником штабу командування Сил безпілотних систем, звільнили із займаної посади. Його наступником став екскомандир 28 ОМБр полковник Олексій Халабуда. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Міноборони.

«За результатами перевірки, проведеної Службою безпеки України, було встановлено, що подальше перебування Романа Гладкого на посаді начальника штабу Сил безпілотних систем Збройних сил України є неможливим», – зазначили в оборонному відомстві.

Там додали, що 14 жовтня його звільнили із займаної посади і перевели на посаду офіцера резерву батальйону резерву.

«Це рішення було ухвалене після дотримання всіх необхідних процедур і ретельної перевірки, з метою підвищення ефективності роботи підрозділу та його здатності відповідати сучасним викликам», – йдеться у повідомленні.

Міноборони повідомило виданню, що новим начальником штабу Сил безпілотних систем призначено полковника Олексія Халабуду, колишнього командира 28-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Як повідомляв Львівський портал, у грудні 2020 року Романа Гладкого призначили заступником начальника штабу Командування ООС.

25 липня 2024 Гладкого призначили начальником штабу Командування Сил безпілотних систем ЗСУ.

У вересні ЗМІ виявили в злитій базі даних фсб росії «Кордон» інформацію про те, що Гладкий перетинав російський кордон у 2014 та 2015 роках, коли він служив у Командуванні Військово-морських сил.

Після резонансу в медіа Головнокомандувач ЗСУ Сирський доручив СБУ провести додаткову спеціальну перевірку щодо Романа Гладкого та відсторонив його від посади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook / ВМС ЗС України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *