ОСТАННІ НОВИНИ

У Кропивницькому чоловік готував ракетні удари рф «в обхід» ППО

Олег Дерев'янко

|

У Кропивницькому спецслужби затримали 34-річного місцевого жителя, який «зливав» окупантам місця базування та маршрути руху Сил оборони. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Найбільше рашистів цікавили вогневі позиції ППО та розташування логістичних складів українських військ. Щоб отримати розвіддані зрадник об’їжджав територію обласного центру, де намагався знайти зенітно-ракетні комплекси та радіолокаційні станції ЗСУ.

У разі виявлення військових об’єктів він мав сфотографувати або відзняти їх на відео, а потім «прив’язати» відповідні координати до гугл-карт.

Агентурна інформація потрібна була окупантам для підготовки нової серії ракетно-дронових ударів по регіону «в обхід» української ППО.

Також фігурант відстежував час та місце переміщення військових колон, які рухалися у напрямку передової.

Для конспірації зловмисник постійно змінював маршрути розвідувальних вилазок, які проводив під виглядом прогулянок.

Правоохоронці затримали фігуранта «на гарячому», коли він проводив дорозвідку поблизу військового об’єкта.

На місці події у затриманого вилучили мобільний телефон, на який він фотографував об’єкт Сил оборони. Також у гаджеті виявили анонімний чат у популярному месенджері, який агент використовував для комунікації з фсб.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *