ОСТАННІ НОВИНИ

Львівʼянок запрошують на безкоштовне обстеження у мамолога

Олег Дерев'янко

|

До Всесвітнього та Всеукраїнського дня боротьби з раком молочної залози, мешканок запрошують на безкоштовні обстеження та консультацію мамолога у лікарні святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Акція триває до 21 жовтня, а щоб взяти участь, не потрібне електронне скерування. Достатньо просто зареєструватися за посиланням.

Кожній пацієнтці, яка зареєструється, адміністратори зателефонують упродовж 22–23 жовтня та призначать дату і час огляду.

Додамо, мамографію у Львові можна зробити у вихідний день – у суботу. Для цього слід попередньо записатись в обраному медзакладі та мати електронне скерування від сімейного лікаря.

Графік обстежень можна переглянути тут.

Також мамографія є найефективнішим методом діагностики захворювань молочних залоз. Саме це обстеження дозволяє оцінити стан тканин залози та виявити пухлині утворення на ранніх стадіях.

Жінкам віком від 40 років рекомендують робити мамографію раз на два роки, а тим, кому за п’ятдесят, – щороку. Жінкам, яким немає сорока, для скринінгу зазвичай роблять УЗД молочних залоз.

За даними Інституту раку, кожна 7-8 українка до початку повномасштабної війни мала проблеми з грудьми, але до лікарів зверталась занадто пізно, коли хвороба переходить уже в агресивну форму. Рак молочної залози – не вирок, головне вчасно його виявити. На першій стадії його виліковують у 95% жінок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *