ОСТАННІ НОВИНИ

Віктор Легкодух зі Львівщини став призером Ігор сильних духом серед ветеранів війни

Наталія Жолинська

|

Ветеран зі Львівщини Віктор Легкодух здобув п’ять нагород на міжнародних спортивних змаганнях Strong Spirit’s Games, що нещодавно проходили в рамках фестивалю Arnold Classic Europe в Іспанії. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні спорту Львівської ОВА.

Загалом у складі збірної України виступали 50 спортсменів. Вони здобули найбільшу кількість нагород, змагаючись із командами США, Естонії, Ірландії та Нідерландів. Зокрема, спортсмени змагалися в шести дисциплінах: жим лежачи (два види), гребний тренажер (два види), аеробайк, ривок гирі.

Так, представник Львівщини Віктор Легкодух здобув пʼять нагород: 

  • жим на максимум (1 місце); 
  • жим на кількість за 1 хвилину (1 місце); 
  • жим сидячи двох гирь по 16 кг на кількість за 2 хвилини (2 місце); 
  • веслування на лижному тренажері на 100 метрів (3 місце); 
  • веслування на лижному тренажері за 100 секунд (3 місце).

Зазначимо, що Віктор Легкодух – амбасадор «Ліги Нескорених», підполковник ЗСУ, офіцер Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, ветеран Збройних Сил України. Він – багаторазовий призер міжнародних ветеранських змагань «Invictus Games», «Warrior Games», чемпіон світу зі штовхання ядра.

«Доречі, зустрітися з Віктором, поспілкуватися, а також отримати від нього цінні поради та досвід ви зможете на Кубку Воїнів з легкої атлетики. Змагання відбудуться вже цієї суботи на стадіоні «Скіф» та розпочнеться о 10:30», – додає керівник управління спорту Львівської ОВА Роман Хімʼяк.

Довідка.  

Ігри сильних духом (Strong Spirit’s Games) – це перші міжнародні змагання військових ветеранів з тяжкими пораненнями, започатковані та проведенні Україною. Цей потужний захід відбувся в Іспанії у Мадриді в рамках фестивалю Arnold Classic Europe.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *