ОСТАННІ НОВИНИ

Комбат ТрО під службовою перевіркою через підозри у зв'язках із «днр»

Олег Дерев'янко

|

Сили територіальної оборони ЗСУ розпочали службову перевірку старшого лейтенанта Сергія Салаватова після публікацій у медіа про його ймовірну причетність до незаконних збройних формувань «днр». На час перевірки його усунули від виконання обов’язків, передає Львівський портал.

Згідно з матеріалом hromadske, від травня по червень 2014 року Салаватов спілкувався з таким собі Межлумом Дамірчаном. Це співробітник так званого міністерства внутрішніх справ «днр», якого СБУ розшукує за створення терористичної групи.

Ще один контакт чинного комбата – такий собі Антон Кальченко, бойовик формування самопроголошеної «днр» «Русіч». Крім того, Салаватов говорив з Олександром Алєксєєвим – членом «Общего собрания» у Краматорську, яке, зокрема, займалося створенням так званого «народного ополчения». Нікого з цих людей нині Салаватов не пригадує.

У матеріалі також йдеться про його проросійські публікації в соцмережах того періоду, а також фотографії, на яких Салаватов зображений зі зброєю. Він пояснює, що пости з його сторінки, мовляв, репостила колишня дружина, а зброя була страйкбольною.

Сили територіальної оборони ЗСУ зазначили, що в Командуванні Сил ТрО інформація про участь Салаватова у незаконних збройних формуваннях «днр» відсутня. Водночас там направили запит до компетентних органів з проханням підтвердити або спростувати оприлюднену у ЗМІ інформацію.

За даними журналістів, Салаватов двічі зв’язувався з гарячими лініями для запису до «народного ополчення» «днр».

Також є дані з російського сайту вербування бойовиків та найманців, які публікувалися ще 10 років тому. Тут і номер, і пошта Салаватова. У графі «чем могу помочь» Салаватов зазначив: «участием, работал по найму».

Крім того, у розпорядженні редакції є свідчення про те, що у 2014 році Сергій Салаватов ходив на так званий референдум – підтримувати «днр».

28 вересня Салаватов сам повідомив hromadske, що успішно пройшов поліграф. Цей факт підтвердив командир 109 бригади ТрО Олег Шершуков. Однак конкретних запитань щодо того, чи знає Салаватов згаданих бойовиків, про що вони спілкувалися, чому він подавав свої дані у так зване «народне ополчення» – не було. На загальні запитання про те, чи був Салаватов «днрівцем», він відповів «ні».

16 жовтня Командування Сил ТрО призначило службову перевірку, на час якої Салаватова усунули від виконання обов’язків за посадою.

За результатами перевірки приймуть відповідне рішення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: hromadske

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *