ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА

Олег Дерев'янко

|

Міністерство оборони України вперше видало офіційний дозвіл для приватної школи операторів безпілотників. Його отримала київська школа Global Drone Academy. Про це Львівському порталу повідомили в оборонному відомстві.

Відтепер заклад не лише навчатиме військових і цивільних управлінню дронами, але й надаватиме випускникам відповідну військово-облікову спеціальність. Це дозволить їм служити у війську за конкретним напрямком.

Дозвіл від міністерства заклад отримав за спрощеною процедурою. Процес відбувся в межах експериментального проєкту з сертифікації приватних шкіл БпЛА, який два тижні тому затвердив Кабінет Міністрів України.

«Ця ініціатива спрямована на збільшення кількості фахівців, які проходять підготовку в Україні, та покращення якості навчання у приватних школах. Адже сертифіковані компанії мають відповідати чітким критеріям», – кажуть у Міноборони.

Global Drone Academy працює ще з 2022 року. За цей час школа випустила понад 3 700 операторів БпЛА. Серед її випускників – військові Сил спеціальних операцій, Головного управління розвідки, Служби безпеки України та Збройних сил України.

Нагадаємо, що 1 жовтня уряд запустив експериментальний проєкт стосовно сертифікації шкіл операторів дронів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне/Міноборони

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *