ОСТАННІ НОВИНИ

Керівник львівського благодійного фонду за 15 тис. доларів переправляв ухилянтів

Олег Дерев'янко

|

У Львові правоохоронці викрили 46-річного керівника благодійного фонду, який організував схему нелегального виїзду за кордон військовозобов’язаних за 15 тисяч доларів. Про це Львівському порталу повідомили у СБУ Львівщини.

Організатором виявився 46-річний керівник одного з благодійних фондів регіону, який налагодив схему переправлення потенційних призовників до країн ЄС. Свої «послуги» він оцінив у 15 тисяч доларів за людину.

За ці кошти ділок гарантував втікачу допомогу у виїзді за межі України в обхід встановлених пунктів пропуску у Закарпатській області.

Окрім цього, за оперативними даними відомо, що він обіцяв ухилянту підготувати й пакет документів від імені благодійного фонду, аби втікач мав змогу «безпечно» пересуватися між областями та добратися до точки відправлення.

«Він (керівник благодійного фонду, – ред.) підшукував чоловіків призовного віку, які не мають права на перетин держкордону під час війни, та за 7500 доларів пропонував свої “послуги” – виїзд через офіційні пункти пропуску або поза їх межами на човні через річку Тиса», – додають у спецпрокуратурі Західного регіону.

Затримали організатора «на гарячому» під час одержання першого траншу у розмірі 7500 доларів.

Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон). Невдовзі винуватцю оберуть запобіжний захід.

Триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності інших учасників злочинної схеми.

Правоохоронці не розголошують більше подробиць справи. За інформацією ZAXID.NET, за переправлення ухилянтів затримали керівника львівського благодійного фонду «Опіка майбутнього» Андрія Баховського. За даними YouControl, фонд зареєстрований у 2015 році, його засновником є мешканець села Ставчани Андрій Баховський. Він також зареєстрований як ФОП, що займається торгівлею непродовольчими товарами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *