ОСТАННІ НОВИНИ

«Зливала» дані про ЗСУ й намагалася втекти до рф: на Кіровоградщині затримали жінку

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби запобігли втечі до росії агентки фсб, яка шпигувала для ворога на Донеччині. Фігурантка «зливала» окупантам локації українських військ на одному з найгарячіших напрямків фронту – Покровському. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Після виконання ворожих завдань поблизу передової інформаторка прибула на Кіровоградщину, звідки планувала виїхати як «переселенка» до Євросоюзу, а потім – до рф.

Контррозвідники СБУ зірвали плани російської агентки й затримали її в орендованій квартирі, де вона готувалася до виїзду в росію.

За даними слідства, фігуранткою виявилася 38-річна мешканка Селидового, що в Донецькій області. Жінка входила до агентурної мережі фсб, яку нейтралізували у жовтні 2023 року під час спецоперації Служби безпеки на території регіону.

Тоді правоохоронці затримали двох коригувальників, що відстежували маршрути руху важкої бронетехніки ЗСУ в районі Авдіївки.

Для конспірації всі троє агентів діяли окремо, але мали спільного куратора з фсб.

Основними цілями ворога були укріпрайони та бойові позиції артилерії українських військ, яка стримувала просування штурмових груп окупантів у напрямку Покровська.

При обшуку у затриманої вилучили російський паспорт та мобільний телефон, який вона використовувала для зв’язку з куратором.

Слідчі повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *