ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські лікарі провели найбільше трансплантацій в Україні

Маркіян Рой

|

За 9 місяців 2024 року у Центрі трансплантології Першого медичного об’єднання Львова провели 106 трансплантацій органів від родинних та посмертних донорів, давши пацієнтам шанс на повноцінне життя. Це найбільша кількість трансплантацій в Україні за цей час. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

«Команда наших трансплантологів робить усе можливе, щоб допомогти кожному отримати другий шанс на життя. Це справді диво і найбільша радість, коли люди після важких захворювань повертаються до життя», – зазначають у Центрі трансплантології Першого медобʼєднання Львова.

Так, за даними Українського центру трансплант-координації, за 9 місяців 2024 року в Україні загалом провели 373 органні трансплантації, пересадивши 250 нирок, 73 печінки і 50 сердець.

Найбільше трансплантацій виконано у Першому медичному об’єднанні Львова – 106, у Національному науковому центрі хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова – 62, та в Інституті серця МОЗ України – 37. Загалом у національному листі очікування на пересадку органів перебуває 3438 пацієнтів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *