ОСТАННІ НОВИНИ

За дев’ять місяців Росія втратила більше 10 тисяч артилерійських систем

Наталя Дуляба

|

За дев’ять місяців 2024 року Сили оборони України знищили 10 373 артилерійські системи російських окупантів. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

«Найчорнішим днем» у 2024 році для армії РФ стало 22 вересня, коли, за даними Генштабу, українські військові знищили 81 артилерійську систему.

Як відомо, один артилерійський дивізіон – це 18 артилерійських стволів, артбригада – 72 артустановки. Отже впродовж дев’яти місяців 2024-го Сили оборони знищили умовно 144 ворожі артбригади.

Зазначимо, за останніми даними Генштабу, із початку повномасштабного вторгнення в Україну російські окупанти втратили 19 430 артилерійських систем. Відтак половину з цієї техніки ЗСУ знищили за неповний рік.

Вартість знищеної за дев’ять місяців артилерії оцінюють щонайменше у 8 млрд доларів. Це приблизний підрахунок, який ґрунтується на інформації з відкритих джерел і середніх цінах на озброєння та військову техніку на світовому ринку.

«Таким чином знищені або виведені з ладу без перспективи відновлення ворожі САУ, гаубиці та гармати – можливо, найдорожчий металобрухт у світі… За 8 млрд доларів, до прикладу, агресор міг би побудувати 13 сучасних спортивних арен або 18 об’єктів охорони здоров’я, оснащених найкращими зразками лікувально-діагностичної апаратури», – зауважують у Міноборони України.

Нагадаємо, Сили оборони України суттєво наростили рівень знищення ворожої артилерії у травні 2023 року. Відтоді росіяни стали втрачати щомісяця від 550 до понад 900 установок.

У березні 2024-го ЗСУ встановили рекорд – за місяць знищили 976 артилерійських установок рашистів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *