ОСТАННІ НОВИНИ

У «Дії» запустять цифровий рекрутинг

Олег Дерев'янко

|

Міністерство цифрової трансформації планує впровадити експериментальний проєкт із рекрутингу громадян в електронній формі через застосунок «Дія». Про це повідомляє Економічна правда.

За даними відомства, учасниками проєкту можуть стати громадяни віком від 18 до 55 років, які мають реєстраційний номер платника податків та не проходять службу в Збройних Силах України або інших військових формуваннях.

Процес електронного рекрутингу включатиме вибір військової частини та спеціальності, подачу заяви про проходження військової служби за контрактом через портал «Дія», зокрема через мобільний застосунок.

Також учасники проєкту самостійно підтверджуватимуть придатність до служби без медичного огляду та психологічного тестування, вказуючи у заяві інформацію про стан свого здоров’я.

Проєкт «Цифровий рекрутинг» є експериментом Міністерства цифрової трансформації, який триватиме два роки.

Як повідомляв Львівський портал, перший в Україні центр рекрутингу української армії відкрили саме у Львові цьогоріч в лютому на вул. Костя Левицького. Тут можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в ЗСУ, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську. Повісток у цьому закладі ніхто не вручає.

Дотепер працівники центру рекрутингу надали понад 2200 консультацій щодо особливостей та алгоритмів залучення на військову службу. Також налагоджено контакти більше ніж із 100 військовими частинами.

Додамо, що за останні пів року по всій Україні запрацювали уже близько 30 рекрутингових центрів, які допомагають громадянам визначитись з посадою та обрати військову частину з урахуванням як попереднього досвіду, освіти, власних побажань, так і потреб ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне/Генштаб

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *