ОСТАННІ НОВИНИ

Почув перші у житті звуки: 2-річному хлопчику у Львові повернули слух

Наталя Дуляба

|

У львівському «Охматдиті» успішно встановили кохлеарний імплант 2-річному хлопчику, після чого він зміг почути перші звуки у своєму житті. Про це Львівському порталу повідомили у медзакладі.

Олександру – 2 рочки, він живе на Львівщині. Те, що він не чує, мама запідозрила, коли дитині було пів року, і звернулась до лікарів. Медики підтвердили це, а ЛОРи львівського «Охматдиту» з’ясували, що хлопчик не чує повністю на два вушка.

Слухові апарати жодного результату не дали, тож єдиним виходом було вживлення кохлеарного імпланта. Саме таки хлопчик зміг би почути світ навколо та поступово вчитися говорити.

У вересні лікарі провели складну операцію зі встановлення кохлеарного імпланта. І зараз апарт підключилию

«Сьогодні сталося справжнє диво! Вперше у своєму житті 2-річний Олександр почув звуки», – кажуть медики.

Тепер хлопчику будуть щотижня збільшувати гучність задля поступового звикання мозку до звуків, паралельно він буде відвідувати заняття сурдопедагога задля розвитку мовлення.

«Олександр є вже шостою дитиною, якій ми зробили кохлеарну імплантацію. Попередні втручання теж пройшли успішно, зараз дітки проходять період реабілітації та вчаться розмовляти. Заняття з логопедами та сурдопедагогами – це дуже важливий етап після операції. І такі дітки потім мають змогу жити повноцінне життя», – сказав керівник дитячої оториноларингології «Охматдиту» Федір Юрочко.

Зазначимо, що Клініку дитячої оториноларингології львівського «Охматдиту» включено у державну програму кохлеарної імплантації. Тут вже є 10 імплантів, які готові встановити діткам із двобічним глибоким нейросенсорним недочуванням.

Батьки малюків із такими симптомами можуть зголошуватись задля обстеження, консультації та подальшої кохлеарної імплантації. Пріоритет – діти віком до 3 років. Операції є безкоштовні. Запис на консультацію та обстеження здійснюється через Google-форму.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Охматдит

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *