ОСТАННІ НОВИНИ

За ґрант Львів облаштував невеличкий сквер біля військового госпіталю

Наталя Дуляба

|

Біля військового госпіталю на перетині вулиць Чернігівської та Севастопольської у Львові за ґрантові кошти облаштували невеличкий сквер. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

З відповідною ініціативою виступило керівництво Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, адже пацієнти і їхні родини потребують доступного простору для емоційного розвантаження та перепочинку.

Військові, які проходять тут лікування й реабілітацію, за можливості виходять за межі лікарні, аби прогулятись, поспілкуватись із родичами чи побратимами. Але місця поблизу, де б можна було комфортно посидіти, досі не було.

На таку пропозицію Личаківська райадміністрація відгукнулась і визначила локацію, яку можна було б належним чином впорядкувати. Нею виявилась територія на перехресті вулиць Чернігівської та Севастопольської.

Аби створити тут інклюзивний простір для відпочинку посадовці разом із ГО «Громадська ініціатива Допоможемо Разом» подала ґрантову заявку до Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Ця німецька організація профінансувала всі роботи, надавши більше 433 тисячі гривень.

Як розповів голова Личаківської райадміністрації Юрій Лукашевський, тут провели комплексний благоустрій території, відремонтували тротуари, встановили освітлення та вуличні меблі, висадили рослини. Загалом площа нового мініскверу становить 270 м кв.

Офіційно цей невеличкий сквер відкриють у суботу, 12 жовтня, о 13:00. Тут збираються висадити дерево – гледичію, притаманну для українського Криму. Зважаючи на адресу локації у цьому вбачають певний символізм.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *