ОСТАННІ НОВИНИ

Громаді на Львівщині повернули земельну ділянку площею 44 га

Олег Дерев'янко

|

Суд повернув Стрийській громаді земельну ділянку водного фонду площею 44 га, яка була неправомірно передана в оренду громадянину. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Мова йде про землі площею 44 га на території Стрийської міської територіальної громади з розташованим на ній водним об’єктом площею понад 35 га. Їх вартість становить майже 2 млрд гривень.

Встановлено, що земельна ділянка зі ставком для рибогосподарських потреб була неправомірно надана громадянину в оренду на позаконкурентних засадах у зв’язку з набуттям права власності на нерухоме майно. Зокрема, було відсутнє обґрунтування надання землі, площа якої більш ніж у 34 тис. разів перевищувала площу нерухомості.

Враховуючи порушення законодавства, прокуратура звернулася з відповідним позовом до суду щодо визнання недійсним договору оренди землі та повернення її у розпорядження територіальної громади.

Суд погодився з доводами та задоволив апеляційну скаргу прокурорів у повному обсязі.

На сьогодні день рішення суду виконано: земельну ділянку повернули у фактичне володіння, користування та розпорядження органу місцевого самоврядування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *