ОСТАННІ НОВИНИ

ЦВК порахувала, у скільки обійдуться Україні повоєнні місцеві вибори

Наталя Дуляба

|

Незважаючи на те, що в Україні триває повномасштабна війна і, відповідно, діє воєнний стан, Центральна виборча комісія підрахувала, скільки потрібно грошей на місцеві вибори, якщо б вони відбулись за розкладом у 2025 році. Про це повідомляє Львівський портал.

У ЦВК кажуть, що рахувати приблизний кошторис на вибори взялись на прохання Міністерства фінансів, бюджетні запити просили окреслити на 2025-2027 роки.

У комісії порахували, якими б мали бути видатки держбюджету-2025 на місцеві вибори (депутатів рад та сільських, селищних і міських голів), які згідно з Конституцією України та Виборчим кодексом відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень. Тобто наступні місцеві вибори в Україні мали б пройти 26 жовтня 2025 року.

За приблизними підрахунками, на підготовку та проведення таких виборів, якщо вони будуть призначені, потрібно 4,93 млрд грн.

При цьому у ЦВК наголосили, що під час дії воєнного стану в Україні заборонено проводити будь-які вибори.

«Оскільки режим воєнного стану в Україні триває, неможливо спрогнозувати остаточних руйнівних наслідків, які будуть спричинені воєнними злочинами РФ, передусім знищення критично важливих об’єктів інфраструктури, у тому числі виборчої інфраструктури, значні міграційні процеси. Тому обсяги видатків для проведення виборів визначено орієнтовно, вони можуть бути переглянуті, зокрема з урахуванням остаточних наслідків збройної агресії Росії та особливостей проведення виборів після припинення або скасування воєнного стану», – йдеться у повідомленні ЦВК.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що в Україні проведуть облік постійних виборчих дільниць. Втім у ЦВК запевняють, що то є планова робота, і наразі про підготовку до виборів не йдеться.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *