ОСТАННІ НОВИНИ

28 вересня на Львівщині прощаються із п’ятьма захисниками

Андрій Котенський

|

У суботу, 28 вересня, Львівщина проводжає в останню путь п’ятьох військових, які загинули на війні з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській ОВА.

Зокрема, сьогодні Львівщина прощається із захисниками:

Василь Лапчук – житель села Пісочна Розвадівської громади.

Був підполковником, заступником командира 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого з морально-психологічного забезпечення. Загинув 20 вересня внаслідок ракетного удару поблизу населеного пункту Добропілля Донецької області. Воїну було 39 років.

Владислав Булій – уродженець міста Старий Самбір.

Був командиром І мотопіхотного взводу І мотопіхотної роти військової частини А0998. Загинув у боях поблизу населеного пункту Попасна Луганської області. Вважався зниклим безвісти за особливих обставин з 11 березня 2022 року. Йому було 23 роки.

Андрій Шутяк – львів’янин.

З початком повномасштабного вторгнення росії став на захист держави. Воював у складі 25-го окремого штурмового батальйону 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура» ЗСУ. Загинув 30 жовтня 2023 року. Воїну було 51 рік.

Максим Ушенко – уродженець села Просторе Луганської області.

З 2017 року виконував завдання у зоні проведення АТО/ООС спершу у складі 138-го навчального батальйону матеріального забезпечення, пізніше – 46-го окремого штурмового батальйону «Донбас». Початок повномасштабного вторгнення зустрів на передовій. З 2024-го року перебував у складі 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи оперативного командування «Схід» Сухопутних військ ЗСУ. Загинув 22 вересня. Захиснику було 38 років.

Микола Мелешко із села Загорби, що на Мостищині.

Гранатометник 2 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 1 стрілецької роти військової частини А4128 та А3719. Загинув 24 вересня поблизу населеного пункту Торське Донецької області внаслідок отриманих поранень. Йому було 41.

Щоденно о 9 годині вшановуємо хвилиною мовчання світлу памʼять усіх, хто загинув за Україну через російську агресію.

Вічна пам’ять усім героям!

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *