ОСТАННІ НОВИНИ

Українські командири стурбовані підготовкою мобілізованих бійців, – FT

Наталія Жолинська

|

Командири української армії відзначають брак навичок у новобранців, яких після мобілізації відправляють на заміну військам на фронті. Про це пише hromadske з посиланням на Financial Times.

Зокрема, командир одного з підрозділів, що тримає оборону на південний схід від Покровська, розповідає, що з восьми військових, які замінили тих, хто пішов на ротацію, лише двоє мали бойовий досвід.

Більша частина з цих шести військових старші за 40 років, і вони загинули або зазнали поранень протягом першого тижня на лінії фронту, через що підрозділ мусив відступити.  

За словами інших командирів та солдатів із чотирьох українських бригад, новобранцям бракує базових бойових навичок та мотивації.

Вони, мовляв, часто тікають зі своїх позицій, коли потрапляють під обстріл. За підрахунками військових, до 70 відсотків нових піхотинців було вбито або поранено протягом декількох днів після початку їхньої першої ротації. 

Ще один командир, чий підрозділ захищає позиції навколо Курахового, розповів, що «деякі хлопці завмирають, бо бояться стріляти у ворога, а потім саме вони залишають позиції в мішках для трупів або тяжкопораненими».

Крім того, після боїв багато новобранців самовільно лишають позиції, а інші повертаються настільки контуженими й виснаженими, що потрапляють до психіатричних відділень. 

Як повідомляв Львівський портал, про поліпшення базової військової підготовки нещодавно говорив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Йдеться про збільшення терміну базової загальновійськової підготовки, а також про створення Школи інструкторів, яка буде основним і єдиним джерелом якісно підготовленого інструкторського складу. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *