ОСТАННІ НОВИНИ

Ці місяці стають вирішальними, – прем’єр Британії на зустрічі з Зеленським

Наталя Дуляба

|

Під час візиту до США президент України Володимир Зеленський зустрівся із прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером й обговорив подальшу військову підтримку. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Глава держави подякував Великій Британії за надану допомогу з початку повномасштабного вторгнення Росії і за її «рішучі кроки» у підтримці України.

Зі свого боку Кір Стармер зазначив, що зустрівся з Володимиром Зеленським, щоб обговорити виклики, із якими зустрічається Україна, та вкотре підтвердити непохитну підтримку.

«А також щоб мати змогу обговорити, що ще має бути зроблено, тому що ці тижні й місяці стають вирішальними», – підкреслив британський прем’єр-міністр.

Головними темами перемовин були безпекова ситуація та зміцнення України, зокрема завдяки новій оборонній підтримці.

Також політики приділили увагу реалізації двосторонньої безпекової угоди, імплементації Формули миру, підготовці до другого Саміту миру, співпраці в межах Україна – НАТО.

Нагадаємо, раніше західні ЗМІ писали, що у Великій Британії неофіційно підтримують ідею ударів далекобійними ракетами Storm Shadow по цілях у Росії. Більше того, у вересні медіа стверджували, що відповідний дозвіл Британія збиралась надати Україні, але не оголошувати публічно.

Відомо, що у вересні до Києва разом приїжджали глава британського МЗС Девід Леммі та держсекретаря США Ентон Блінкен. Під час візиту, як вважають журналісти, якраз могли обговорювати застосування Storm Shadow по території РФ. Це питання також мали піднімати згодом й під час зустрічі британського прем’єра Кіра Стармера із Джо Байденом у Білому домі.

Зрештою ЗМІ, посилаючи на анонімні джерела в британському уряді, сповістили, що Велика Британія не дасть дозволу на далекобійні удари по Росії без схвалення США.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *