ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та В’єтнам працюватимуть над збільшенням товарообігу

Олег Деревʼянко

|

Президент України Володимир Зеленський і Президент В’єтнаму То Лам на зустрічі в Нью-Йорку домовилися працювати над збільшенням товарообігу між країнами, зокрема в аграрній сфері. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Глава  держави заявив, що українцям потрібен голос В’єтнаму для відновлення справедливого миру.

Основні теми зустрічі – розвиток двосторонніх відносин і збільшення товарообігу, зокрема в аграрній промисловості.

То Лам зазначив, що 2022 року товарообіг з Україною знизився, але вже торік знову почав поступово зростати. Він запропонував обом державам працювати над його нарощуванням у різних сферах.

«Якщо Президент захоче й дасть відповідний імпульс, я думаю, було б непогано, щоб наші команди, міністерства працювали разом і подивилися, що можна зробити, щоб збільшити товарообіг між нашими державами», – сказав  Зеленський.

Він запросив В’єтнам приєднатися до Спільного комюніке Саміту миру, роботи за трьома пунктами Формули миру, які розглядали на першому Саміті, а також відвідати Україну.

Також Зеленський подякував В’єтнаму за надання 500 тис. доларів  через міжнародні гуманітарні організації та готовність долучитися до відновлення України після закінчення війни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *