ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові встановлять скульптуру Ярослава Мотики, яку створюють ветерани та митці

Маркіян Рой

|

У Львові ветерани війни разом з відомими скульпторами створюють скульптуру «Викрадення Європи» відомого львівського митця Ярослава Мотики. Коли вона буде готова, її поставлять у Стрийському парку. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Ярослав Мотика, львівський митець, багато років мріяв поставити у Стрийському парку ще одну свою роботу – «Викрадення Європи». Це міфологічна історія, яка стала сюжетом для багатьох митців у світі, в тому числі і для пана Ярослава. Львівський митець створив маленьку версію скульптури, як основу, після чого його колеги Володимир Семків і Денис Шиманський допомогли пану Ярославу розпочати роботу над мистецьким об’єктом для парку.  А також до процесу залучені військові, які проходять реабілітацію.

«Це велика робота. Моїх сил вже трошки замало, тому попросив колег-скульпторів допомагати її ліпити і ми разом творимо ту скульптуру, яка стоятиме у Стрийському парку. Але це буде не просто скульптура, а фонтан! З пащі бика буде литися вода, яка буде стікати по скульптурі, таким чином вона буде виблискувати різними переливами», – каже Ярослава Мотика.

Біографічна довідка:

Ярослав Миколайович Мотика – легендарний український скульптор, лауреат державної премії імені Тараса Шевченка 1972 року. Автор численних монументальних скульптур, камерної пластики, віршів та графіки. Учасник виставок в Україні й за кордоном.

Відомі його пам’ятники, тесані з каменю – полковнику Євгену Коновальцю у місті Жовква на Львівщині, пам’ятник Маркіяну Шашкевичу в селі Нестаничі Радехівського району. Мадонна з дитиною, Ісус Христос – мислитель, портрет художника Шатківського, Покрова Божої Матері – ці роботи зберігаються в Музеї сучасного мистецтва в Києві та приватних колекціях в Україні й за кордоном.

Працює і в галузі меморіальної скульптури. Його твори увічнюють пам’ять про відомих діячів культури на Личаківському та Байковому цвинтарях Львова та Києва.

Окрім монументальних робіт, створює галерею портретів відомих українців: погруддя Тараса Шевченка, Івана Франка, Михайла Грушевського, Григорія Сковороди, Ліни Костенко, Івана Марчука, Бориса Возницького та інших.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *