ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській громаді розкидали приманки-вакцини від сказу

Наталя Дуляба

|

На території всієї Львівської громади розкидали 1400 доз вакцини для імунізації тварин від сказу. Вакцини-приманки є безпечними для довкілля і стабільними у польових умовах. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Для проведення такої кампанії використовують вакцину «Орісвак» вітчизняного виробника, яка ззовні виглядає як невеличкий брикет.

У Держпродспоживслужбі Львівщини уточняють, що зовнішня оболонка виготовлена із м’ясо-кісткового борошна, що має специфічний запах і приманює тварин на великих відстанях. Всередині цього брикета розміщена желеподібна капсула з антигеном вірусу сказу.

Після того, як цю приманку з’їсть тварина, на 21 день у неї сформується імунітет до сказу.

Вакцини-приманки розкидають поза межами населених пунктів на території польових та лісових угідь. Загалом у Львівській громаді розповсюдили 1400 доз вакцини.  Фахівці зазначають, що вона є безпечною як для свійських і домашніх тварин, так і для людей.

Якщо ви знайшли брикет з вакциною, не беріть його до рук, не руйнуйте та не переносьте на інше місце, а залиште для тварин!

Додамо, що законодавство України передбачає обов’язкову щорічну вакцинацію домашніх тварин від сказу. У Львові за це відповідають власники тварин.

Довідково: сказ – це небезпечне вірусне захворювання теплокровних тварин і людини, яке характеризується ураженням центральної нервової системи та закінчується летально. За досвідом передових європейських програм боротьби зі сказом, кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проводять двічі на рік: весною та восени.

Якщо людину вкусила чи подряпала скажена тварина, слід негайно звернутися в лікарню і якомога швидше зробити щеплення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Держпродспоживслужба, МОЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *