ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині місцевий житель шпигував за позиціями ЗСУ поблизу Покровська

Наталія Жолинська

|

На Донеччині правоохоронці затримали російського агента, який шпигував за Силами оборони на Покровському напрямку, де вже довший час тривають жорстокі бої. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними слідства встановлено, що фігурантом виявився працівник місцевого гірничого підприємства, якого цьогоріч у липні дистанційно завербувала російська розвідка. З того часу він розвідував геолокації штабів та укріплюваних районів українських військ, які залучені до захисту райцентру.

Зокрема, російського агента цікавили вогневі позиції важкої артилерії ЗСУ, що тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів. Окрім цього, він намагався виявити пункти базування підрозділів СБУ, які проводять у цьому районі контрдиверсійні заходи та виконують інші спеціальні та бойові завдання.

Під час розвідки шпигун поводив себе як пересічний мешканець прифронтової громади, який їздив на роботу на місцеву шахту. Проте у цих поїздках він приховано фіксував розташування українських військ та позначав відповідні координати на гугл-картах. 

Для зв’язку з російською спецслужбою фігурант спочатку використовував анонімний акаунт у популярному месенджері. Згодом, він перейшов на комунікацію зі своїм російським куратором через заборонені соцмережі РФ. 

Правоохоронці викрили та затримали ворожого поплічника ще на початковому етапі його розвідувальної активності. Під час обшуків у затриманого вилучили мобільний телефон та сім-карти, які він періодично міняв для конспірації зв’язку з окупантами. 

Відтак, слідчі повідомили чоловікові про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *