ОСТАННІ НОВИНИ

Кремль збільшує бюджет на війну, але вперше суттєво скорочує соціальні витрати, – ЦПД

Наталя Дуляба

|

У 2025 році РФ збирається витратити близько 40% свого бюджету на війну з Україною, втім водночас вперше суттєво скорочує соціальні витрати, чим змусить росіян «затягнути пояси». Про це Львівському порталу повідомили у Центрі протидії дезінформації РНБО України.

У західних медіа з’явилась інформація, що наступного року Росія планує на чверть збільшити військовий бюджет. Разом із тим вперше від початку повномасштабного вторгнення в Україну Москва вирішила суттєво скоротити соціальні витрати.

Всього на військові потреби та національну безпеку РФ витратить у 2025-му 13,2 трильйона рублів, що становить близько 40% всього бюджету. Це рекордний показник із часів розпаду СРСР.

Це демонструє, що війна, незважаючи на всі «миротворчі» заяви представників РФ, залишається головним пріоритетом Кремля, і заради неї він готовий жертвувати інтересами своїх громадян.

Також суттєве нарощення витрат на війну все ж показує, що так звана «СВО» не «йде за планом», адже раніше Москва планувала скоротити військові витрати у 2025 році.

Окрім того, економісти запідозрили російський Центробанк у фальсифікації даних щодо сировинних доходів. Це означає, що війна та «непрацюючі» санкції завдають болючих ударів по російській економіці.

«Кремль втрачає контроль над ситуацією і вже зовсім скоро кожен росіянин відчує на своїй кишені ціну загарбницької війни проти України», – додають у Центрі протидії дезінформації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *