ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський зустрівся з українською громадою Нью-Йорку

Маркіян Рой

|

Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська у Нью-Йорку зустрілися з українською громадою. Під час зустрічі вони оглянули виставку «Олександра Екстер: сцена – це світ» в Українському музеї. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«По-перше, дякуємо нашій громаді за запрошення. За цю можливість не тільки поспілкуватися, а, буду відвертим, за це задоволення. Часу на мистецтво зовсім мало, і хочу вам подякувати за ці хвилини. Задоволення від того, що справді така промоція української ідентичності», – сказав Глава держави.

Володимир Зеленський відзначив те, що українська громада весь час допомагає зберігати увагу США до України, і закликав продовжувати цю роботу.

Президент розповів про кроки, які робить Україна заради перемоги та відновлення справедливого миру, а також про мету візиту до Сполучених Штатів та питання далекобійності.

«Спочатку всі боялися про це говорити, потім, коли ми порушували це питання, нам легко натякали, що невчасні питання й дуже небезпечні. А сьогодні ми вже, чесно кажучи, приїхали по позитивні відповіді. Хоча здається, що це неможливо. А я вважаю, що ми повинні зробити все, щоб відкрити цей шанс», – заявив він.

Також під час зустрічі обговорили результати операції в Курській області та її стратегічні цілі, враження від візиту до США, зокрема відвідання Скрентонського армійського боєприпасного заводу, та майбутнє України в НАТО.

«Я вважаю, що Україна ще ніколи не була так близько до Альянсу, як сьогодні. Це правда. Трішки ще рішучості – і все вийде», – підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, під час вересневого візиту до США президент Володимир Зеленський збирається презентувати свій «план перемоги» президенту Джо Байдену. Він також зустрінеться з кандидатами у президенти Камалою Гарріс і Дональдом Трампом.

Відомо, що 24 вересня Зеленський виступить на засіданні Ради безпеки ООН, на полях Генасамблеї ООН проведе двосторонні переговори з лідерами країн і міжнародних організацій. Також заплановані зустрічі з представниками американських оборонних та енергетичних компаній, з українською громадою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *