ОСТАННІ НОВИНИ

Шахраї незаконно приватизували землю на Драгобраті

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці викрили чотирьох шахраїв, які завдяки незаконним схемам зуміли приватизувати комунальну землю на полонині Драгобрат у Закарпатській області, яка також є популярним гірськолижним курортом. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Йдеться про нелегальне відчуження двох земельних ділянок на полонині Драгобрат, які є у власності Ясінянської громади. Вартість рекреаційної землі оцінюють у 8,5 млн грн.

За даними слідства, організатором шахрайської схеми є 61-річний мешканець Кривого Рогу. За даними поліції, до схеми він залучив ще трьох осіб – мешканців Дніпропетровської області віком 46, 55 і 60 років.

Вони виготовляли підроблені державні акти, на підставі яких фігурант отримував майнові права на обрані об’єкти нерухомості. На підставі цього зловмисники присвоювали вказаним ділянкам кадастрові номери і реєстрували їх.

«Усе це давало можливість у подальшому розпоряджатися землями на власний розсуд. У такий спосіб вони відчужили ділянки, що перебували у комунальній власності, без відома Ясінянської громади. Після ряду фіктивних операцій землі придбали за значно заниженою вартістю», – йдеться у повідомленні.

Всім чотирьом фігурантам справи оголосили підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах, підробленні офіційних документів і їхньому використанні (ч. 4 ст. 190, ч. 3, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України).

Організатора помістили під варту, втім він може внести майже 8,5 млн грн застави. Іншим трьом ділкам суд ще не обрав запобіжних заходів.

Довідково: Драгобрат – невелика міжгірна долина і найвисокогірніший гірськолижний курорт Українських Карпат. Розташований у масиві Свидовець на території Закарпаття. Його найвища точка – 1707 м над рівнем моря.

Драгобрат ще називають «Карпатська Сибір», адже сніг тут може лежати з листопада до травня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *