ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни за добу понад 320 разів обстрілювали Запорізьку області. Є загиблий та поранені

Наталія Жолинська

|

Впродовж минулої доби, 23 вересня, окупанти завдали 321 удар по 10 населених пунктах Запорізької області. Один загиблий, ще дев’ять – поранені, серед яких двоє дітей з контузією. Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.  

В результаті ворожих атак на Запоріжжя один чоловік загинув, а дев’ять мешканців обласного центру отримали травми. Зокрема, 13-річна дівчинка та 14-річний хлопчик були доставлені до медзакладу з контузією. Вони знаходилися недалеко від епіцентру вибуху та травмувались ударною хвилею.  

83-річна жінка знаходилася в будинку, в який влучила авіабомба. Вона отримала множинні осколкові поранення. Наразі потерпіла в стабільному стані. 

Загалом окупанти 321 раз вдарили по обласному центру, зокрема: 

  • три ракетні удари по Запоріжжю та Ростущому; 
  • 15 авіаційних ударів по Запоріжжю,  Кушугуму, Комишувасі та Левадному; 
  • 175 БпЛА різної модифікації атакували Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Левадне; 
  • шість обстрілів РСЗВ накрили Новоандріївку, Малу Токмачку та Роботине; 
  • 122 артобстріли завдано по території Гуляйполя, Новоандріївки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки та Левадного. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що ввечері 22 вересня російські війська завдали удару по обласному центру Запорізької області сімома керованими авіабомбами.  

Близько 40 хвилин знадобилося рятувальникам, аби евакуювати людей з заблокованих квартир. Надзвичайники за допомогою спецобладнання зрізали вхідні двері та виводили мешканців квартир у безпечне місце.  

Загалом для ліквідації наслідків нічного обстрілу міста вогнеборцям знадобилося близько трьох годин.  

Раніше повідомлялося про 17 постраждалих, серед яких 15-річний хлопець. Згодом стало відомо про 21 пораненого. Окрім того, пошкоджено 13 житлових будинків, два навчальні заклади та п’ять транспортних засобів. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *