ОСТАННІ НОВИНИ

Кремль демонструє незацікавленість у мирних переговорах, – ISW

Олег Дерев'янко

|

Аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що росія не зацікавлена в жодних «мирних планах». Вона має намір використовувати поняття «переговорів» лише для того, щоб спонукати Захід тиснути на Україну у питанні поступок щодо суверенітету і територіальної цілісності. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ISW.

«Кремль продовжує публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні, окрім повної капітуляції української влади і знищення української держави», – йдеться у повідомленні.

Зеленський заявив про план перемоги, зазначивши, що росія не зацікавлена в завершенні війни на будь-яких розумних умовах та імітує зацікавленість у переговорах.

Глава держави підкреслив, що Україна запросила росію взяти участь у другому мирному саміті, але Кремль не продемонстрував жодної зацікавленості в участі в цьому заході.

Речник Кремля Дмитро Пєсков, зокрема, заявив, що «немає альтернативи» російській перемозі в Україні, підтвердивши небажання росії вести переговори на інших умовах, окрім капітуляції України.

Пєсков також назвав НАТО і Захід «колективним ворогом».

Офіційний представник МЗС росії Марія Захарова заявила, що рф не братиме участі у другому українському мирному саміті або в будь-яких «подібних самітах».

«ISW продовжує вважати, що Кремль не зацікавлений у добросовісних мирних переговорах з Україною, і що Кремль буде використовувати поняття “мирних планів” і “переговорів” лише для того, щоб спонукати Захід тиснути на Україну, щоб вона пішла на упереджувальні поступки щодо суверенітету і територіальної цілісності України», – додали у звіті.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно речник російського лідера Дмитро Пєсков сказав, що поки не будуть коментувати повідомлення ЗМІ про намір президента Володимира Зеленського представити план перемоги під час візиту до США.

Він зазначив, що Кремль вивчатиме цей план тільки після отримання офіційної інформації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *