ОСТАННІ НОВИНИ

Блокування доступу України до ЄС відповідає політиці Путіна, – Дуда

Наталія Жолинська

|

Президент Польщі Анджей Дуда відреагував на заяву міністра оборони Владислава Косіняка-Камиша про те, що без вирішення «Волинського питання» не буде вступу України до ЄС. Глава Польщі заперечив слова посадовця. Про це пише rp.pl з посиланням на Polsat News 

Дуда заявив, що Путін напав на Україну для того, щоб зупинити її інтеграцію з ЄС. 

«Якщо хтось каже, що блокуватиме доступ України до Євросоюзу, то це в руслі політики Володимира Путіна. Ну, я не знаю, чи це намір нинішньої влади», – сказав президент. 

Він додав, що хотів би знати, що саме мають на увазі міністри та прем’єри, коли роблять такі заяви. Це складні питання, в тому числі й ті, про які роками замовчували самі українці, які також необхідно враховувати. 

Також Анджей Дуда сказав, що знайти з поляками згоду з усіх складних питань, у тому числі й історичних, також є інтересом України. Та наголосив на тому, що українці мають багато проблем зі своїм минулим часів Другої світової війни. 

Водночас з цим, глава Польщі не хоче створювати точки напруги між Варшавою та Києвом. 

«Я намагався діяти так, щоб не створювати точок напруги між Варшавою та Києвом (…). Це було нелегко, тому що між нами є складні питання. Але я також говорив про ці питання з президентом Зеленським, і найкращим прикладом цього була присутність президента в Луцьку, на річницю Волинської різанини, – зазначив він. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш вважає, що «без вирішення «Волинського питання» не буде вступу України до Європейського Союзу».   

Фото: PAP/Leszek Szymański

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *