ОСТАННІ НОВИНИ

Загальмував і врізався у дерево: у Львові прооперували 16-річного велосипедиста

Олег Дерев'янко

|

Львівські медики успішно прооперували 16-річного велосипедиста, який отримав важкі травми у результаті падіння з велосипеда. Про це Львівському порталу повідомили у лікарні «Охматдит».

Денис із села Мшана Городоцького району. Усе трапилось пізно ввечері, коли він їхав на велосипеді під час дощу. Хлопець на слизькій траві не справився з управлінням, різко загальмував й врізався у дерево, а потім впав у рів. Самостійно вибратись через отримані травми Денис вже не зміг, тож зателефонував батькам і попросив про допомогу.

До шпиталю хлопець потрапив у стані травматичного шоку, відкритим переломом гомілки та закритим уламковим переломом стегнової кістки цієї ж кінцівки.

«Завдяки злагодженим діям реаніматологів, стан дитини був стабілізований, що дозволило нашим лікарям ортопедам-травматологам одразу ж прооперувати хлопця: фрагменти стегнової та великогомілкової кістки були співставлені та фіксовані в апаратах зовнішньої фіксації на основі стержнів», – йдеться у повідомленні.

Опісля двох днів лікування в реанімації хлопця перевели до Клініки нейроортопедії, травматології та реабілітації дітей.

«Влітку ми традиційно фіксуємо збільшення травматизації серед дітей. Це очевидно, адже тепла погода, канікули: це все сприяє часопроведенню дітей на вулиці. У Дениса справді травма дуже складна. Але хочу зауважити, що хлопець мав шолом, це йому допомогло, бо вберегло від можливої важкої черепно-мозкової травми. Тому вкотре наголошуємо батькам аби діти їздили на велосипеді чи мотоциклі у захисному комплекті», – наголосив ортопед-травматолог Андрій Костюк.

Далі на хлопця чекає реабілітація у лікарні. Апарат зовнішньої фіксації Денис буде носити ще 4-5 місяців до повного зрощення кісток. Весь цей час хлопець буде під спостереженням медиків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook/Центр дитячої медицини. Лікарня «Охматдит»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *