ОСТАННІ НОВИНИ

На Яворівщині депутат незаконно передав землю вартістю понад мільйон гривень

Олег Дерев'янко

|

Правоохоронці повідомили про підозру ексголові однієї з сільрад Яворівського району Львівщини, який нині є депутатом, у незаконній передачі земельної ділянки вартістю понад мільйон гривень у власність громадянину. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у листопаді 2020 року, підозрюваний, бувши головою сільради, неправомірно передав у власність громадянину земельну ділянку.

Чоловік отримав дозвіл від сільради на виготовлення проєкту землеустрою. Коли проєкт був готовий, земельну ділянку зареєстрували у Державному земельному кадастрі й присвоїли їй кадастровий номер.

Однак кадастровий номер був присвоєний в період, коли вказана сільрада уже була включена до Новояворівської територіальної громади. Відтак і рішення про затвердження проєкту та передачу ділянки цьому громадянину мало прийматися вже на сесії Новояворівської міськради.

Попри це, сільський голова видав заднім числом рішення та протокол голосування, на підставі якого громадянин незаконно зареєстрував речове право на цю землю.

Внаслідок таких дій службовця з комунальної власності територіальної громади незаконно вибула земельна ділянка площею 1,8 га.

Вартість вказаної землі складає понад 1 мільйон гривень.

Підозрюваному інкримінують зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України). Санкція статті передбачає до шести років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років, а також штрафом у розмірі від 8500 до 17000 гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *