ОСТАННІ НОВИНИ

До Молдови за 10 тисяч доларів: двоє тернополян організували незаконну схему перетину кордону 

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці викрили та затримали організаторів схеми незаконного перенаправлення осіб через кордон до Молдови, вартість якої становила до 10 тисяч доларів з людини. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Західного регіонального управління ДПСУ.

Встановлено, що двоє 24-річних мешканців Тернополя організували схему перенаправлення осіб за кордон, до якої залучили ще п’ятьох спільників.

Кожен з них мав свій напрямок роботи – одні підшуковували «клієнтів», що бажали незаконно виїхати за кордон, інші забезпечували супровід до прикордоння, треті – допомагали потрапити на територію Молдови поза пунктами пропуску.

Такі послуги організаторів незаконної схеми коштували до 10 тисяч доларів з людини. Відтак, махінаторам вдалось заробити на схемі понад три мільйона гривень.

Правоохоронці під час обшуків на територіях Тернопільської, Львівської, Одеської та Чернівецької областей виявили та вилучили майже 93 тисячі доларів, понад 7,5 тисяч євро, 147,5 тисяч гривень, чотири автівки преміум-класу, мобільні телефони, сім-карти, банківські карти, чорнові записи та інші документи.

Відтак, організаторам незаконної схеми повідомили про підозру за ч.3 ст.332 ККУ (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Їм загрожує до дев’яти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років з конфіскацією майна.

Наразі проводяться заходи з встановлення повного кола осіб, причетних до цієї схеми. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *