ОСТАННІ НОВИНИ

Хотіла купити гривні: львів'янин через інтернет ошукав українку з ОАЕ

Наталія Жолинська

|

Мешканець Львова обдурив українку, яка прожаває за кордоном, на понад 36 тисяч гривень, кинувши у місцеву групу українців у Дубаї оголошення про обмін еміратських дирхамів на українські гривні. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури. 

За даними слідства, у березні 2024 року обвинувачений, під виглядом обміну валюти, ошукав 34-річну українку, яка проживає в Об’єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ).

Для цього чоловік з фейкового облікового запису у WhatsApp приєднався в одну з місцевих груп українців у Дубаї, де розмістив оголошення про обмін еміратських дирхамів на українські гривні. На вказане оголошення і відреагувала потерпіла.

Обвинувачений, вводячи в оману жінку, створив через програму для редагування фото фейкову квитанцію про перерахунок дирхамів ОАЕ та відправив це зображення потерпілій.

Жінка, у свою чергу, перейшла по фішинговому посиланню і там ввела реквізити своєї банківської карти. Як наслідок, це призвело до списання з її рахунку 36 600 гривень на рахунок чоловіка.

Крім цього, під час санкціонованого обшуку у помешканні фігуранта правоохоронці виявили та вилучили психотропну речовину «метамфетамін» та особливо небезпечний наркотичний засіб «екстракт канабісу».

Відтак, на 28-річного жителя Львова скерували до суду обвинувальний акт. Йому інкримінують шахрайство та незаконне придбання і зберігання психотропних речовин та наркотичних засобів (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 309 ККУ). 

*фото ілюстративне/Pexels

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *