ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС надасть Україні 35 млрд євро кредиту з використанням заморожених росактивів

Маркіян Рой

|

Єврокомісія надасть Україні кредит у розмірі 35 млрд євро в межах узгодженого країнами G7 плану кредитування на 50 млрд доларів з використанням заморожених активів РФ. Про це в X (Twitter) повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, безперервні російські атаки демонструють, що Україна потребує постійної підтримки з боку ЄС.

«Європейська комісія надасть Україні кредит у розмірі до 35 мільярдів євро в рамках зобов’язань G7. Це ще один значний внесок ЄС у відновлення України», – зазначила фон дер Ляєн.

Під час конференції в Києві Урсул фон дер Ляєн запевнила, що Європейська комісія погодила надання Україні до 35 млрд євро кредиту, про який домовилася «Група семи». Ці кошти отримані від знерухомлених російських активів в Європі. При цьому на що саме їх витратити, вирішуватиме сама Україні.

«Ми впевнені, що зможемо дуже швидко цю позику надати. Дуже важливо, що цей кредит буде переданий безпосередньо у ваш державний бюджет. Це покращить макрофінансову стабільність України та надасть вам значну фіскальну підтримку. Ви будете вирішувати, як найкраще використовувати ці кошти, ви отримаєте максимальну гнучкість, щоб забезпечувати свої потреби. Це звільнить більше ваших національних ресурсів, щоб посилити військову спроможність захищатись від російської агресії», – сказала Урсула фон дер Ляєн на пресконференції у Києві 20 вересня.

Як повідомляв Львівський портал, у червні лідери країн G7 домовилися надати Україні кредит на суму 50 млрд доларів, який погашатиметься за рахунок доходів від заморожених активів Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *