ОСТАННІ НОВИНИ

Чотирьох військових зі Львівщини посмертно нагородили державними відзнаками

Наталія Жолинська

|

У четвер, 19 вересня, чотирьом родинам військовослужбовців зі Стрийщини, що загинули під час виконання бойових завдань, вручили посмертно державні нагороди. Про це повідомили у Стрийській держрайадміністрації.  

Відтак, орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня посмертно нагороджено Степана Ілика, який народився у с. Лани-Соколівські Стрийської громади. З 2016 по 2019 рік був учасником АТО/ООС, з початком повномасштабного вторгнення добровольцем вступив у лави ЗСУ. Загинув український боєць на Луганщині 25 травня 2023р. 

Також орденом «За мужність ІІІ ступеня» посмертно нагороджено: 

  • Михайла Довгая – народився у Стрию. З квітня 2023 року служив гранатометником десантно-штурмового батальйону. Загинув захисник 7 січня 2024 року у бою поблизу Синьківки на Харківщині. 
  • Івана Подільняка – жителя с. Долішнє Моршинської громади. На захист України став із перших днів повномасштабного вторгнення. Загинув Іван 5 грудня 2023 року поблизу населеного пункту Малі Щербаки Запорізької області у боях проти російських окупантів. 
  • Ігоря Дениса – народився в с. Заплатин Стрийської громади. На захист України став у квітні 2023 року. Загинув Герой 21 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання на Луганщині. 

«Кожна вручена сьогодні бойова відзнака – це символ нашої безмежної вдячності за подвиг українських воїнів, наших земляків, які віддали за свободу і незалежність нашої держави найцінніше – своє життя. Їхні імена навіки вписані в історію України» – зазначив голова Стрийської РВА Богдан Янко. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що 17 вересня держвідзнаками посмертно нагородили ще 16 захисників зі Львівщини.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *