ОСТАННІ НОВИНИ

Виправдовував окупантів: підозру отримав клірик київського монастиря УПЦ МП

Наталя Дуляба

|

За виправдовування війни Росії проти України підозру оголосили ще одному священнослужителю УПЦ Московського патріархату – клірику чоловічого монастиря у Києві. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про архімандрита одного із чоловічих монастирів у Києві. Імені правоохоронці не називають, проте Українська правда стверджує, ним є 39-річний архімандрит Володимир (в миру Олексій Ракк) Свято-Введенського чоловічого монастиря УПЦ МП.

Саме там напередодні проводили обшуки.

За даними слідства, клірик у соцмережах виправдовував повномасштабне вторгнення Росії та поширював фейки про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

«Під час обшуків за місцем перебування фігуранта у приміщеннях монастиря УПЦ (МП) виявлено докази злочинних дій», – додають в СБУ.

Серед цих доказів, зокрема були російські рублі.

Фігуранту оголосили підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *