ОСТАННІ НОВИНИ

У Пустомитах сімейний лікар підробив 70 рецептів на сильнодіючі препарати

Олег Дерев'янко

|

Сімейного лікаря з Пустомит звинувачують у співучасті в незаконному збуті сильнодіючих лікарських засобів через підробку рецептів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними відомства, з січня 2023 року по березень 2024 року, обвинувачений, бувши службовою особою, виготовляв та передавав третій особі лікарські рецепти на придбання сильнодіючого лікарського засобу.

Встановлено, що сімейний лікар виписував рецепти на седативні препарати, використовуючи чинні дані пацієнтів. Проте вказані особи не отримували ні ці рецепти, ні препарати по них.

Крім того, лікарські засоби, виписані службовцем, мають транквілізуючий та седативний ефект. Відтак вони мають попит серед наркозалежних осіб як підсилювач для дії наркотичних речовин.

Загалом лікар неправомірно видав близько 70 рецептів. На їх підставі у мережі львівських аптек третя особа незаконно придбала сильнодіючий лікарський засіб.

До суду скерували обвинувальний акт щодо місцевого сімейного лікаря. Йому інкримінують співучасть у незаконному збуті сильнодіючих лікарських засобів, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 5 ст. 27 – ч. 1, 3 ст. 321, ч. 1 ст. 366 КК України).

Наразі встановлюються інші особи, причетні до незаконної діяльності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *